Wednesday, November 6, 2013

3 Idei Sanatoase si Delicioase pentru Micul-dejun

Stim deja ca ziua buna incepe de dimineata, nu-i asa? Ei, si mai stim ca micul-dejun e cea mai importanta masa a zilei, dar cati dintre noi il luam cu adevarat in serios? "Nu am timp", "Vreau sa mai dorm 5 minute", "Nu mi-e foame dimineata", "O cafea imi e de ajuns!" sunt doar cateva dintre scuzele pe care le gasim pentru a sari peste masa de dimineata. Iar apoi ne intrebam, de ce ne simtim lipsiti de energie si ajungem la pranz aproape morti de foame. In familia mea, eu sunt cea care insist mereu asupra importantei de a manca ceva imediat ce te trezesti. Adica, e logic: ai petrecut ultimele 8 ore dormind, corpul tau are nevoie de nutrienti pentru a functiona bine pe parcursul zilei. Gandeste-te asa: ai pleca la drum fara benzina in rezervorul masinii? Atunci cum crezi ca poti avea energia necesara fara sa mananci dimineata? Hai sa-ti spun un secret: micul-dejun nu e chiar atat de complicat, iar daca o sa te organizezi putin o sa vezi ca e chiar usor de preparat, delicios si variante sunt pentru toate gusturile. Uite, ca sa-ti fie mai usor, iti dau eu niste idei:

1. Iaurt cu muesli

 Ce poate fi mai simplu decat sa iei un iaurt, sa adaugi niste muesli peste el si sa-l garnisesti cu  orice fructe vrei - eu prefer fructele de padure, dar poate fi orice - iar ca sa faci totul mai dulce, sa adaugi niste miere? Stai departe de zahar si de iaurturile cu fructe!

 

2. Smoothies


Sunt in mare voga si pe buna dreptate. Sunt delicioase, pline de vitamine si atat simplu de preparat ! Tot ce trebuie sa faci e sa arunci niste fructe si/sau legume in blender, sa adaugi putina apa sau lapte (de vaca sau vegetal) sau iaurt sau suc de portocale si micul-dejun e gata! Il poti lua cu tine daca esti pe fuga, deci gata cu scuza ca nu ai timp. Preferatul meu e cel din poza de mai sus si il obtin altfel:
- 1 banana mai coapta
- cateva frunze de spanac
- 1 mar
- 1 iaurt grecesc
Amestec toate ingredientele, si gata! Nu te lasat pacalit de culoarea verde, e super-delicios iar gustul de spanac nu se simte aproape deloc! Merita incercat :)

3. Fulgi de ovaz cu... orice!


Mai usor de atat nu se poate. Fulgii de ovaz sunt super-nutritivi,  te ajuta sa iti pastrezi inima sanatoasa si sunt atat de versatili! Se prepara altfel: amesteci laptele cald cu ovazul, iar apoi adaugi banane, mere sau orice alte fructe iti plac, niste stafide sau nuci, iar deasupra pui putina miere si scortisoara. Are rost sa iti mai spun ca au un gust D-I-V-I-N?? E mic-dejunul perfect pentru diminetile reci si te ajuta sa iti tii foamea in frau pana la ora pranzului. Touché!

Tu ce mananci la micul-dejun?

1 comment:

  1. Eu aleg de multe ori să mănânc salate la micul dejun. Iată una dintre preferatele mele: https://mereularegim.wordpress.com/2015/12/03/salata-de-tofu-cu-spanac-pentru-micul-dejun/.

    ReplyDelete