Friday, October 4, 2013

5 Motive Sa Zambesti




Pentru ca azi e Ziua Internationala a Zambetului si pentru ca uneori suntem atat de prinsi in viata de zi cu zi incat uitam cat de important e sa zambim, m-am gandit sa va dau o manuta de ajutor. Se spune ca persoana care are cea mai mare nevoie de un zambet e aceea care nu poate darui unul. Zambetul e cel mai frumos accesoriu al nostru si, in plus, e gratis! Mai tare e faptul ca putem darui oricat de multe zambete, fara teama ca ele se vor imputina vreodata! Daca azi nu gasesti niciun motiv sa zambesti, arunca o privire la cele de mai jos:

 

1. Esti in viata!

Ce poate fi mai imbucurator decat asta? Simplul fapt ca ai deschis ochii in dimineata asta si ti-a fost daruita o noua zi, iti spune ca esti aici cu un motiv. Poate ca treci printr-o perioada mai grea din viata ta, poate crezi ca nu vor mai veni zile cu soare, dar nu e asa. Poate te preocupi prea mult, viata ti-e data ca sa te bucuri de ea. Distreaza-te, zambeste, si o sa vezi cum totul devine mai usor!

 

 2. Cineva te iubeste.

Sunt sigura ca oricat de singur te-ai simti, cunosti pe cineva care te iubeste neconditionat. Poate fi mama, iubitul, fratele tau, bunicii, un prieten adevarat, chiar si un catelus (sau o pisicuta, sau un hamster). Asta dovedeste ca pentru cineva insemni mult si esti o persoana mai speciala decat crezi. Iubeste-te si tu!

 

 3. Traiesti intr-o lume minunata.

Daca nu gasesti niciun motiv sa zambesti, iesi putin afara! Priveste in jurul tau. Mergi in parc, e o toamna minunata. Observa culorile, cerul, copacii, copiii care se joaca. O plimbare iti da starea aceea de bine, te relaxeaza si te ajuta sa vezi lucruruile intr-o lumina mai optimista. E o lume frumoasa afara, iar tu faci parte din ea!

 

4. Zambeste pentru altii!

Cand nu poti zambi pentru tine, incearca sa o faci pentru altii! In general, ne e mai usor sa facem lucruri bune pentru cei apropiati noua decat pentru noi. Nu zambesti din ipocrizie sau falsitate, ci din dorinta de a face ziua mai buna cuiva. De indata ce oferi un zambet sincer, din inima, acesta se va intoarce la tine si vei vedea cum starea ta de spirit se va transforma.

 

 5. Sa zambesti e atractiv.

 Ai observat cum zambetul te face sa te simti mai bine, instantaneu? Hai, incearca chiar acum. Zambeste! Vezi cat de natural e? Te face sa te simti fericit ca esti in viata, nu-i asa?

In concluzie, data viitoare cand esti trist sau ingrijorat sau pur si simplu nu gasesti motive sa te bucuri de viata, incearca un zambet. Daca cele de mai sus nu te-au convins, cauta altele – motive sa zambesti sunt nelimitate. Citeste ceva amuzant, vizioneaza un filmulet haios, suna un prieten, joaca-te cu un copil, comporta-te prosteste, fa mutre in oglinda, viziteaza-ti bunicii… fa orice te face sa te simti bine, oricat de nebunesc ar parea! E timpul sa renunti la fata aia incruntata! Hai, zambeste!!

 

Tu ce alte motive ai sa zambesti?



No comments:

Post a Comment